Google ще съобщава на потребителите за земетресения

 

Американската корпорация Google възнамерява да започне да предоставя на потребителите оперативна информация за земетресения, а също така за свързаните с тях опасности, съобщава ТАСС. Това се посочва в официалния блог на компанията. „В близко време хората, които са почувствали земетресение, ще могат да попитат Google, за да получат пряка и навременна информация за бедствието. Това ще им помогне да избегнат някои опасности“, изтъква един от разработчиците на програмното обезпечение на проекта – Крис Кайтъл, цитиран от БТА.

В търсачката е необходимо само да се набере „земетресение“ или „земетресение наблизо“ и данните за трусовете веднага ще се появят на екрана. Google обещава в новата си разработка да определи къде се намира епицентърът на земетресението, неговият магнитуд, засегнатите райони и ще дава препоръки на потребителите. Всички тези данни ще бъдат отпечатани на карта, като ще бъдат давани прогнози за вторични трусове.

Google ще регистрира само земетресения с магнитуд над 2,5 по Рихтер. Нужната информация ще бъде предоставяна от Геологичната служба на САЩ. Тя, от своя страна, приветства инициативата на Google.

 

D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

86 коментара

Add your comment