Слави Трифонов блокира София на 29 октомври

 

Над 200 000 човека ще блокират Орлов мост на 29 октомври. Седмица преди президентските избори Слави Трифонов и компания ще направят мегаконцерт в столицата. Продуцентската компания на Дългия „Седем осми“ официално обяви, че подготовката за събитието вече тече с пълна сила. Първоначално слухът за голям концерт на Слави тръгна след негово интервю пред БТВ.

Тогава Трифонов обясни, че е гневен на решението на Конституционния съд, който премахна три от шестте въпроса в допитването, под което се бяха подписали близо 700 000 души. „Ще направя концерт на Орлов мост седмица преди референдума“, каза тв водещият. Макар да не каза точна дата, повечето фенове предположиха, че ще е именно 29 октомври, седмица преди насрочения за 6-и ноември вот. Официално потвърждение се появи във фейсбук страницата на „Седем осми“ с уточнението, че скоро ще има повече подробности за събитието. Концертът целенасочено е обявен от продуцентската компания на Слави Трифонов, а не от сайта на предаването „Шоуто на Слави“. Причината е, че БТВ се дистанцира от концерта.

Подобно мащабно събитие не е правено у нас от 1990 година. Тогава предизборен митинг на СДС събра близо половин милион души. Концертът протест на Слави напълно ще блокира София. Институциите отсега се притесняват какво точно ще се случи на обявената дата, пише „България днес“.

Според наредбата за обществения ред на територията на Столична община концерти, театрални и музикални постановки на открито трябва да приключват до 21 ч. Това реално означава, че планираното събитие трябва да започне през светлата част на денонощието, за да приключи в установения в закона краен час. 21 ч. е и най-късният час, в който може да бъдат използвани пиротехнически средства.

Добрата новина за столичани и гостите на града е, че 29 октомври е в събота и традиционно в този ден движението не е много натоварено. В делничен ден Орлов мост е от възловите транспортни точки в София и задръстванията са километрични.

Ако концертът бъде организиран като протест или митинг, Слави Трифонов е длъжен само да уведоми Столична община, но не и да иска разрешение. Такава е практиката за всички подобни събития. Това трябва да се случи най-малко 48 часа преди началото му. Уведомлението се подава в канцеларията на общината и се завежда във входящата и служба срещу входящ номер.

В определени случаи кметът на София Йорданка Фандъкова може да забрани провеждането на събитието с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването. Това решение може да се обжалва в съда, който трябва да се произнесе до 24 часа.

Организаторът на концерта може и да бъде санкциониран, ако от общината не са доволни след неговия край заради боклуци или потрошена собственост. Любопитното в случая е, че законът предвижда глоби до 300 лева, което едва ще уплаши сериозно Трифонов и екипа му.

За момента в Столичната община нямат официална информация за концерта, като е твърде вероятно това да се случи непосредствено преди провеждането му.

От екипа на Слави също мълчат за подробности. Най-вероятно повече информация за намеренията на Слави Трифонов ще има през септември. В момента екипът е в лятна отпуска.

 

D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

4 коментара

Add your comment