Разликата във възрастта определя трайността на една връзка. Колкото е по-голяма, толкова са по-малки шансовете да просъществува

 

Разликата във възрастта на партньорите предопределя колко ще е трайна във времето тяхната връзка, като най-устойчива тя се оказва при хората, които са на едни и същи години, пише в. „Дейли мирър“, цитиран от БТА.

Таблоидът цитира проучването на Андрю Франсис от университета „Еймъри“ в град Атланта. В него взели участие 3000 брачни партньори. От направения анализ проличало, че колкото е по-голяма разликата във възрастта на двойката, толкова са по-големи и шансовете тя да се раздели преждевременно.

Установено е, че при големите (над 5 години) разлики във възрастта, разбиранията, интересите, потребностите, гледните точки на двойките са коренно различни. Оказват влияние и още много други фактори… И ако не веднага, то след кратък период от време започват проблемите на двойката и те стигат до раздяла.

При 5-годишна разлика, шансът за раздяла скача на 18 процента, в сравнение с двойките, които са на една и съща възраст. При разлика от 10 години вероятността за развод отива на 39 процента, за да стигне 95 процента при разлика от 20 години. Ако само една година дели рождените дати на двойката, шансът за развод е едва 3 процента, установи изследването на Андрю Франсис.

 
D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

110 коментара

Add your comment