Марин льо Пен отказа да сложи забрадка при среща с главния мюфтия на Ливан

 

Кандидатът на крайната френска десница за президент Марин льо Пен е отказала да се срещне с главния мюфтия на Ливан, след като негови сътрудници са я помолили да носи забрадка по време на срещата, съобщава „Асошиейтед прес“.

Марин льо Пен е на тридневно посещение в Ливан тази седмица, като вече се срещна с висши правителствени служители. Тя е трябвало да се срещне с главния сунитски мюфтия шейх Абдел-Латиф Дериан тази сутрин.

Малко след като тя пристигнала в седалището му, един от неговите помощници се опитал да ѝ даде забрадка, за да се забради.
Тя отказала.  Льо Пен заявила, че преди тя се е срещала с главния мюфтия на Египет Ал Азхар, един от най-важните сунитски мюсюлмански духовници в света, без да носи забрадка.

 

 

„Най-висшата сунитска власт в света нямаше такова изискване, така че нямам причина да го правя. Няма страшно, предайте почитанията ми на великия мюфтия, но няма да се забулвам“, е заявила Льо Пен и си тръгнала.

Тя е имала предвид посещението си в Египет през май 2015 г., където се срещна в Кайро с великия имам на джамията „Ал Асхар“ Ахмед ал Тайеб.

D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

Add your comment