Вторият „Мастър шеф“ на България е Севда Димитрова. Първият вегетарианец, победител в историята на “Мастър шеф”

Севда Димитрова е победителят във втория сезон на “Мастър шеф”. Така тя се превърна в първия вегетарианец, спечелил първото място в историята на формата.

2111072064

До финала останаха тя и Евгени Йорданов. Двамата трябваше да приготвят тристепенно меню – от салата, основно ястие и десерт, пред своите близки и приятели, както и пред всички участници от втория сезон на кулинарното предаване.

masterchef_jury

Журито – Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев, трябваше да вземе трудно решение кой от двамата е по-добрият. И Севда, и Евгени сготвиха сложни многокомпонентни ястия. Салатите и основното им бяха много близки, затова журито обяви, че десертът ще бъде решаващ.

За първи път от 23 г. Севда опита месо. Тя е вегетарианка от 16-годишна и до този момент в предаването не бе опитвала какъвто и да е вид месо. На финала реши, че е дошла да се бори и ще преодолее себе си, като опита от патицата и от рака. Севда спечели голямата награда от 100 000 лева, а главният изпълнителен директор на Би Ти Ви Павел Станчев обяви, че съвсем скоро ще има и трети сезон на “Мастър шеф”.
D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

93 коментара

Add your comment