Връщат на пазара възстановени Samsung Galaxy Note 7

 

Корейският производител Samsung ще възобнови продажбите на смартфони Galaxy Note 7, изтеглени от пазара заради риск от самозапалване. С нови батерии, устройствата ще се продават предимно на развиващите се пазари.

През май Samsung ще приключи възстановяването на Galaxy Note 7, а през юни ще пусне в продажба обновените смартфони, съобщи ZDNet. Устройствата ще имат нов корпус и батерия с капацитет от 3000-3200 мАч, докато първоначално се доставяха с батерия 3500 мАч.

Възстановените Galaxy Note 7 ще се продават основно в развиващи се страни като Индия и Виетнам. Но е възможно подобни устройства да се появят и в Южна Корея до излизането на Galaxy Note 8.

Миналия октомври Samsung прекрати производството и продажбите на Galaxy Note 7, заради риск от самовъзпламеняване . Разходите за изтегляне на дефектните смартфони от пазара и изплащане на компенсации ще възлязат на около 5,3 млрд. долара в периода от третото тримесечие на 2016 г. до първата четвърт на 2017-та, заявиха по-рано от компанията. Но според външни експерти, щетите ще достигнат 20 млрд. долара.

Samsung достави на пазара 3,06 млн. смартфона Galaxy Note 7, като до момента е изтеглил 98% от дефектните устройства. 200 хиляди от тях са използвани за изследване на причините за самозапалването, а останалите 2,5 млн. се намират в резерв.

Според официалната информация от Samsung, проблемът идва от използването на батерии с неправилен размер – по-голям от необходимия, което може да доведе до прегряване на устройството и възпламеняване. Освен това Samsung съобщи за някои неточности в процеса на сглобяване на Galaxy Note 7.

 

D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

Add your comment