Българка спечели близо 68 млн. евро от лотария в Испания

 

Българка удари джакпота в Испания и спечели 67 998 532 евро и 81 цента. Невероятният късмет застигна нашенката след игра в лотария „Примитива“. Рекордната печалба ще влезе в джоба на 61-годишната българка, която от 16 години живее в малкото испанско село Кинтанар дел Рей.

Парадоксално е, че за толкова години тя дори не е научила местния език, но пък вече стана популярна. За нея пише испанския сайт abc.es. В публикацията името на късметлийката не се споменава, като се посочва само първата буква Г.

Нашенката първоначално дори не разбрала, че е спечелила лотарията. Тя минавала покрай репортера, който отразявал съобщаването на победителя. Тогава насъбралите се хора се впуснали към българката, за да и честитят. Тя на свой ред дори се уплашила от какво става. По-късно през сълзи звънна на сина си, за да му съобщи невероятната новина.

Сумата е рекорд в историята на лотарията в провинция Куенка, област Кастиля-Ла Манча и е втората по големина в историята на Испания – рекордните 101,7 млн. бяха спечелени в Барселона през 2015 г.

 

D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

Add your comment