Атентат в мол в Мюнхен, има жертви (видео)

 

Има „много жертви“ на стрелбата в мол в Мюнхен, съобщи полицията, цитирана от агенция „Ройтерс“. Според силите на реда нападателят не е бил само един, а атаката е започнала в ресторант „Макдоналдс“ в мола.

Провежда се полицейска операция, в която участват и спецчасти, но силите на реда още не знаят къде се намират нападателите. „Фейсбук“ активира опцията Safety Check, която позволява на потребителите да съобщят в социалната мрежа, че са в безопасност.

Според източник на агенция „Франс прес“ има един загинал и десетима ранени. Според в. „Зюддойче цайтинг“ цитиран от агенция „Ройтерс“ – има трима загинали. Агенция ДПА се позовава на вътрешното министерство на провинция Бавария и съобщава за една жертва.

Става въпрос за търговския център „Олимпия“. Видеа от мястото на събитието показват как линейки пътуват към сградата. Полицията предупреди местните граждани да останат по домовете си. Метрото и някои автобусни и жп-линии са спрени, съобщава агенция „Ройтерс“.

„Имаше много изстрели, не мога да кажа колко, но много“, разказва пред агенцията работещ в мола, който не иска да бъде идентифициран. „Всички хора, които бяха навън, влязоха в магазина и видях един човек на земята, който бе толкова зле ранен, че със сигурност не е оцелял. Нямаме друга информация, просто стоим в складовете“.

Търговският център е построен през 1972 г. и на двете му нива има над 100 магазина. Според местни медии той е евакуиран.

Българското министерство на външните работи, обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.

 

D&D
Facetubе.bg

Facebook Comments

254 коментара

Add your comment