Америка позлати Хасан и Ибрахим. Събраха дарения за турнето

 

Хасан и Ибрахим са на върха на славата си.

Хасан и Ибрахим пожънаха заслужена слава. Талантливите близнаци предизвикаха кампания за събиране на средства за американското им турне. Тези, които организират концертите на талантливите пианисти от Шумен призовават хората да даряват средства, за транспортните разходи на момчетата. Това гласят афиши, които те са разлепили из цялата страна зад океана.

Първоначално малките виртуози тръгват зад граница, за да участват на международен фестивал, който е изключително реномиран. Той има и характер на музикално състезание. След като се разпространил слухът, че Хасан и Ибрахим идват на състезанието, като лавина заваляли поканите да участват в различни конкурси. Концертите са напълно безплатни за меломаните, но на близнаците от Шумен са необходими парични постъпления, за да пътуват из страната. Именно това поискали организаторите от тези, които са удивени и възхитени от таланта на двамата малки пианисти, пише Блиц.

А хората се надпреварвали да дават пари, които отивали за транспорт, чието средства изобщо не са за пренебрегване в страна с неограничени възможности.

През месец април екипът на министър-председателя Бойко Борисов получава сигнал, че близнаците трябва да пътуват за престижни концерти в Ню Йорк и Санкт Петербург, но нямат средства за гастрола. Затова пътуването им бе поставено под въпрос. Трогнат от таланта на виртуозите и патовата ситуация, Борисов отпуска на двамата двадесет хиляди долара за транспортни и други разходи.

Музикалният фестивал приключва на 16 юли, но двамата остават още няколко дни в САЩ. Причината са самостоятелните концерти, които са канени да изнесат. Интересното е, че интерес към тях проявяват не само от българските емигранти, но и от американците. Един от изявите им е изключително интересна. Той ще е на 17-ти юли в лутерански храм в Роузвил. Местата са предварително продадени, а интереса е огромен.
„Хасан и Ибрахим са във върховна форма. Те се радват , че на този престижен фестивал ще се състезават с таланти от цял свят. Радват се, че ще имат възможност да покорят сцените отвъд океана, представяйки България на достойно място”, горд е и баща им Дениз Игнатов.Но най-велико за малките таланти е представянето им в престижната зала „Бенсън Грейт Хол“ в град Минеаполис, пред българска общност.

 

D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

90 коментара

Add your comment