Ивет Лалова спечели сребърен медал на Европейското в Амстердам

 

Най-бързата българка Ивет Лалова спечели сребърен медал в спринта на 200 метра на Европейското първенство в Амстердам.

Тя завърши втора с време от 22.52 секунди.

Единствената по-бърза от нея беше представителката на Великобритания Дина Ашър-Смит. Нейното време бе 22.37 секунди.
Ивет Лалова бе много щастлива от спечеления сребърен медал на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. Българската спринтьорка по-рано завърши втора и на 200 метра и така завоюва общо две отличия от шампионата в Холандия.

„Много съм доволна от това, което постигнах. Дойдох тук за два медала и постигнах това, което исках“, заяви Ивет Лалова, след като спечели сребърния медал и на 100 метра в Амстердам.

„Готова съм да бягам още веднъж финала. Знаех, че някоя от по-младите ще трепне. И ще спечеля от това. Всички знаехме, че Дафне ще е неотразима на това първенство“, допълня тя.

„Най-трудно бе да се абстрахирам от всичко около мен в часовете след 1/2-финала. Отвсякъде крещяха за Дафне. Наистина съм зверски изморена, защото само аз и украинката Погребняк минахме през всички бягания. Програмата е малко странно направена“, допълни Ивет.

„За тези три дни ми побеля косата. А като се натрупат и другите неща. Габи не успя да скочи. Инна се контузи. Много неща остават скрити от публиката“, допълни тя.

„Искам да благодаря на всички. Тези, които сте тук, на президента на федерацията Карамаринов, на министър Красен Кралев, който е сред нас. На всички, които кликаха, лайкваха и правеха всичко възможно да ми покажат подкрепата си. Обичам ви, тези медали са и за вас“, каза развълнуваната Лалова.

Ивет Лалова беше европейска шампионка в Хелзинки преди четири години, но на 100 метра. Сега тя прибавя още едно отличие от шампионат на Стария континент, но в другата си силна дисциплина – 200 метра.

Лалова ще представлява България на тези дисциплини и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро след по-малко от месец, като очакванията към нея са най-високи от българския отбор по лека атлетика.
D&D
Facetube.bg

Facebook Comments

55 коментара

Add your comment